Autor článku

Vize lídra pro volby do městského zastupitelstva 2018

Osobně se budu zasazovat o dodržování, případně revizi koncepce dopravy města. Stávající vedení příliš nerespektuje Strategický plán rozvoje města Příbram a staví parkovací místa více méně nahodile. Dokonce, v případě parkoviště u Březohorského hřbitova na Drkolnově, i v rozporu se závazným územním plánem, kdy zastavěli plochu, která byla stabilizovaná, tedy na ní je zakázáno stavět.

Parkování a přetížená doprava hlavních tepen města je stávající obrovský problém. Jako jedno z řešení parkování bych navrhoval důraz na stavbu dílčích parkovacích domů pro různé části města podle strategického plánu. Jelikož je stavba takových domů finančně extrémně náročná, budu se zasazovat o žádání dotací na jejich stavbu z různých zdrojů.

Můj obrovský zájem je podpora volnočasových spolků, klubů mládeže a sportovních oddílů, které jsou v současnosti hrubě zanedbávány. S tím souvisí i projekt naprostého zákazu heren a kasin na území Příbrami. Jako zdravotník vím, že tyto prostory jsou mor a zhouba nejen pro lidi, kteří jsou závislí hráči, ale i pro široké okolí, protože kde jsou dluhy, jsou i drogy a kupčení s lidmi. Samotné patologické hráčství považuji za stejně nebezpečné jako těžkou závislost na heroinu. Likviduje to lidi i jejich rodiny. Proto je nutné se starat o naši mládež a tyto prostory vykázat za hranice města. A tento úkol není nemožný. Stačí jedna vyhláška města, kterou podpoří nadpoloviční většina zastupitelstva a problém je vyřešen.

Dále bych se rád zasazoval o opravy památek a historických budov města. Například situace, kdy město v roli správce Březohorského hřbitova na Drkolnově nechalo spadnout celou jednu stranu hřbitovní zdi, která povalila hroby a nechalo to být mnoho měsíců, považuji za tragickou. Vyjadřuje to ovšem úctu, kterou má současná radnice jak k mrtvým, tak k živým, kteří se na to museli dívat a nemohli s tím nic udělat.

Uvědomuji si, že prosadit vše, co bych rád, je úkol skoro nemožný, ale i přesto se o něj chci pokusit. Pokud mi občané dají důvěru, pak věřím, že budu jejich oddaný zastupitel, na kterého se budou moci kdykoliv obrátit.

Nové články
Radek Ctibor: Novák a pak nic. Přes velké problémy přehlížíme malé

Radek Ctibor: Novák a pak nic. Přes velké problémy přehlížíme malé

Přidat recenzi
Příbram se potýká s celou řadou těžkostí – chybí dostupné bydlení, kapacita...
Číst více
Marie Kubová: Nemyslím si, že současná nabídka a struktura vzdělávací soustavy pro Příbram je dostatečná

Marie Kubová: Nemyslím si, že současná nabídka a struktura vzdělávací soustavy pro Příbram je dostatečná

Přidat recenzi
Během svého života jsem nasbírala řadu zkušeností. Sama jsem s manželem vyc...
Číst více
Obnovme stará dětská hřiště

Obnovme stará dětská hřiště

Přidat recenzi
V Příbrami je poměrně hodně dětských hřišť. Mnohé vznikly poměrně nedávno, ...
Číst více