Autor článku

Volební teze Ing. Pavla Pikrta

Aquapark

Technický stav aquaparku vyžaduje nutnou rekonstrukci a modernizaci. Ani rozsahem služeb již neodpovídá moderním požadavkům na rekreaci a relaxaci občanů i sportovců. Současné vedení radnice nedokázalo za dvě volební období svou váhavostí a vlažností zajistit rekonstrukci zařízení. Z původního rozpočtu na rekonstrukci v nejširší variantě služeb 280 mil. Kč, se během let vyšplhala cena do současné výše k cca 500 mil. Kč, a to při zmenšení rozsahu rekonstrukce.

KDU-ĆSL a nezávislí navrhují postavit zcela nový aquapark „na zelené louce“ s tím, že současný aquapark by byl v provozu po dobu výstavby nového a provedly by se u něj nejnutnější údržbové opravy. Po výstavbě nového aquaparku by bylo na zvážení další využití stávajícího aquaparku (bazén, sportovní hala, atd.)


Aukce energií

Ceny energií (elektřina a plyn) prudce stoupají a dotýkají se v podstatě každého občana i podnikatele ve městě.  Každý hledá dodavatele energií za co nejvýhodnější ceny, většinou však je hledají jednotlivě. V případě společné hromadné poptávky na dodávky energií by se dle objemu poptávaných energií mohla docílit výhodnější cena, a to jak pro Město Příbram (městské budovy, organizace zřizované městem), tak i pro občany města, případně podnikatelské subjekty v něm působící. Již jednou Město Příbram vypsalo aukci energií (elektřina a plyn), kde soutěžilo v aukci 9 dodavatelů energií s tím, že bylo tehdy dosaženo snížení ceny elektřiny i plynu cca přes 30 %. Nedá se sice předpokládat podobné snížení ceny za současné situace, ale jakákoliv úspora finančních prostředků by byla velmi vítaná.

KDU-ĆSL a nezávislí navrhují realizaci aukce energií pomocí odborné specializované firmy, která by pomohla stanovit výchozí zadávací podmínky pro aukci energií, a která by celou akci realizovala. Doporučujeme také zřídit funkci městského energetika, který by se těmito úkoly důsledně zabýval a byl za ně odpovědný.


Osadní výbory

Město Příbram má 9 odloučených městských částí, které spravuje. Vzájemná komunikace mezi občany těchto odloučených částí a městem probíhá prostřednictvím osadních výborů, které se pravidelně scházejí s vedením města, s nímž řeší problémy a potřeby občanů. V průběhu času vznikly i osadní výbory přímo ve městě ve specifikovaných částech (Zdaboř, Nová Hospoda, Březové Hory, Sázky). Vedení města na základě požadavků z osadních výborů realizuje úpravy a opravy veřejného prostoru v dotčených částech města. Na největší část města se však doposud zapomínalo - tou jsou části sídliště Příbram VII a Příbram VIII. Vzhledem k rozsáhlosti těchto částí a četnosti jejich obyvatel je zřízení osadních výborů jistě složité z organizačních důvodů. Je ale potřebné se touto situací zabývat, najít způsob komunikace s občany, případně pomoci s organizací osadních výborů v těchto částech města, aby mohly vznášet stejné požadavky na město jako ostatní osadní výbory.


WI-FI

Dnešním trendem měst je býti „SMART“- chytré město, všechny dostupné informace o městě a jeho službách najít na internetu. Ne všichni, kteří se pohybují ve městě Příbram však přístup k internetu mají. Zcela určitě by všem občanům města i jeho návštěvníkům pomohl přístup k internetu ve vymezených místech a prostorách, kde by si mohli vyhledat všechny potřebné informace o městě a službách v něm. Doporučenými místy by byly všechny městské budovy, městem zřízené organizace, hlavní náměstí, Zámeček, Autobusové a vlakové nádraží, apod.  


Nové články
Radek Ctibor: Novák a pak nic. Přes velké problémy přehlížíme malé

Radek Ctibor: Novák a pak nic. Přes velké problémy přehlížíme malé

Přidat recenzi
Příbram se potýká s celou řadou těžkostí – chybí dostupné bydlení, kapacita...
Číst více
Marie Kubová: Nemyslím si, že současná nabídka a struktura vzdělávací soustavy pro Příbram je dostatečná

Marie Kubová: Nemyslím si, že současná nabídka a struktura vzdělávací soustavy pro Příbram je dostatečná

Přidat recenzi
Během svého života jsem nasbírala řadu zkušeností. Sama jsem s manželem vyc...
Číst více
Obnovme stará dětská hřiště

Obnovme stará dětská hřiště

Přidat recenzi
V Příbrami je poměrně hodně dětských hřišť. Mnohé vznikly poměrně nedávno, ...
Číst více